A kaszinótojás vagy töltött tojás a hidegtálak elmaradhatatlan fogása, ami nem hiányozhat egy igazi mulatságról. A kaszinótojást jóval könnyebb elkészíteni mint hinné az ember. Önmagában is nagyon finom, de egy kis kaviár, újhagyma vagy kockára vágott kaliforniai paprika még finomabbá teszi.
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- kevés cukor
- só
- bors
Elkészítés ideje: 35 perc.
Elkészítés menete:
Az első és legfontosabb teendőd a tojásfőzés. Keress egy megfelelő méretű lábast, amiben kényelmesen elférnek majd a tojások. és egymástól nem zavartatva főhetnek. Ha elkészültek - legalább nyolc percet hagyj nekik a fürdőzésre -, távolítsd el a héjukat, majd mindegyiket vágd félbe hosszában, és távolítsd el a sárgájukat. A tejfölt, a majonézt és a mustárt keverd össze, apríts bele némi petrezselymet, ízesítsd egy csipetnyi cukorral, valamint sóval és frissen őrölt borssal. Ha mindezzel kész vagy, töltsd ezt a masszát a kemény fehérjékbe, és már kész is vagy.
TIPP: A tojás héját könnyben távolíthatod el a tojásról, ha a főzővízbe csipetnyi sót szórsz. Ha a nem túl friss, hanem pár napig pihentetett tojásokat használsz a főzéshez, akkor a tojást veszít egy keveset a víztartalmából, a benne lévő légbuborék megnő, ennek köszönhetően még könnyebb a héját lefejteni.